Új, alacsony kalóriás kólát dobott piacra a Coca-Cola Argentínában és Chile-ben 2013-ban. A Coca-Cola Life névre keresztelt zöld címkés innivalóban a mesterséges édesítőszereket (aszpartám, aceszulfám-K) váltották ki kis mennyiségű cukorra és nullkalóriás sztíviára. Ez az első eset, hogy a cég természetes édesítőszert használ egy üdítőitalában.

Muthar Kent, a Coca-Cola elnök vezérigazgatója nemrég jelentette be a hírt, hogy várhatóan 2014-ben az Egyesült Államokban is elérhető lesz a termék. Azért dobták piacra, mert a diétás kóla iránti kereslet az utóbbi időben lecsökkent, vélhetően az aszpartám vitatott mellékhatásai miatt.

Bár nincs benne aszpartám, és ugyan zöld a címkéje, még véletlenül se gondoljon senki arra, hogy ez az ital kimondottan egészséges. Ugyanúgy tartalmaz oldott cukrot, koffeint, foszforsavat, mint az eredeti kóla, így nem veheti fel a versenyt egy pohár ásványvízzel. Mindenesetre jó marketingfogás lehet a Coca-Cola számára.

Magyarországon egyelőre nem lesz elérhető.

Hosszú és főleg aktív, betegségektől mentes életre vágysz? Szeretnéd elkerülni a nagyüzemi élelmiszeripar aljas átveréseit? Akkor szeretettel várunk téged is az izgalmas, házi feladatokkal teli lépésről-lépésre útmutatónkban, online gyakorlati programunkban.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük