Nem vagyok híve a szalámiknak, nagyon ritkán fogyasztok belőlük, mert magas a zsírtartalmuk, néha inas kötőszövetet találok bennük, és nátrium-nitrittel (E250) vannak tartósítva. Igaz, ez az agresszív tartósítószer szinte minden felvágottban jelen van, de ha már felvágottat eszem, akkor én inkább a baromfimellre szavazok. Aki viszont nagyon szereti a szalámit, és nem akarja baromfimellre cserélni, de szeretne egy picit egészségesebb alternatívát találni, van rá lehetősége.

Az egyik (német) hipermarket polcain a magyar vásárlók már light szalámit is vehetnek, ráadásul a hagyományos szalámi áránál alacsonyabb összegért. Az alacsony ár elég meglepő, ugyanis a hozzáadott szalonnát a gyártó húsra cserélte, ami azért számottevően drágább az ipari szalonnánál. Ennek a terméknek 20%-os a zsírtartalma, míg a hagyományos szalámiknál ez az arány akár 40-50% is lehet, és ízre nincs sok különbség köztük. Három változat van belőle a polcokon; fokhagymás (sertéshús, fokhagyma ízesítéssel, de szerintem alig érezni benne a fokhagymát), pulykás (sertéshús mellett pulykahúst is tartalmaz, szerintem ez a legjobb választás), és német (sima sertéshúsos).

Bár nem nagyon támogatom a felvágottak, szalámik, kolbászok fogyasztását, ha te nem szeretnél lemondani róluk, de ebben a tekintetben is szeretnél kicsit egészségesebben táplálkozni, javaslom, hogy próbáld ki a light szalámit.

Light szalámi

Light szalámi

Hosszú és főleg aktív, betegségektől mentes életre vágysz? Szeretnéd elkerülni a nagyüzemi élelmiszeripar aljas átveréseit? Akkor szeretettel várunk téged is az izgalmas, házi feladatokkal teli lépésről-lépésre útmutatónkban, online gyakorlati programunkban.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük