A hal szálkáira áldásként kell tekintened. Végre rá vagy kényszerítve, hogy ne habzsolj. A túl gyors evéssel feleslegesen megterheled az egész emésztő rendszeredet.

A tengeri halfilé szinte nem tartalmaz szálkát, a halpultoknál található édesvízi halpatkókban pedig merőlegesen állnak, sütés után két oldalról megnyomva érezni a szúrós végüket, kis türelemmel egyszerűen kinyomhatóak, eltávolíthatóak. A filékben – elvileg – nincs szálka, de azért figyelj oda mindig, ha halat eszel.

Ha szereted, akár heti 3-4-szer is fogyaszthatsz halat, ne csak a karácsonyi asztalon találkozz vele! Érdekes, hogy az átlagember nem tartja furcsának azt, ha heti 3-4-szer disznóhúst eszik, de szokatlan lenne számára, ha halból enne ennyiszer. Ez is csak rossz szokás, egészen nyugodtan meg lehet cserélni a hal arányát az egyéb húsfélékkel szemben. Segít megőrizni az egészségedet. A japán kultúrában például teljesen természetes, hogy több halat esznek, mint húst. Össze lehet hasonlítani az ő várható átlagéletkorukat a miénkével…

Törekedj arra, hogy olyan haltermékeket vásárolj, amelyek minél közelebb vannak a természetes állapothoz! A halpulton a jégben fekvő és a fagyasztott halakat részesítsd előnyben a különféle konzerv, üveges, feldolgozott termékek helyett!

Hosszú és főleg aktív, betegségektől mentes életre vágysz? Szeretnéd elkerülni a nagyüzemi élelmiszeripar átveréseit? Akkor szeretettel várunk téged is az izgalmas, házi feladatokkal teli lépésről-lépésre útmutatónkban, online gyakorlati programunkban.

Van még rajtad némi felesleg, amitől szeretnél tartósan és egészséges úton megszabadulni? Az Utolsó Fogyókúra weboldalon ingyenes tanulmány és lépésről lépésre útmutatók várnak.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük